Zetten, een vriendelijk dorp

Het dorp maakt deel uit de van de gemeente Overbetuwe en telt ongeveer 5000 inwoners. Van oudsher is dit dorp bekend als een centrum voor zorg en onderwijs en heeft het een verbinding met het Betuwse fruit dat van 1917 tot 1999 op de Veiling Midden Betuwe verhandeld werd.
Behalve een aantal leuke winkels is er op dinsdagmiddag markt in Zetten. In de omgeving is het heerlijk wandelen en fietsen. Het is een vriendelijk dorp.

De historie van dit Betuwse dorp gaat al behoorlijk ver terug. In 2005 vierde men met tal van vrolijke activiteiten het 1000-jarig bestaan. Maar het is toch vooral de persoon van dominee Heldring geweest die met zijn activiteiten van naastenliefde een onuitwisbaar stempel op het kleine dorpje heeft gedrukt. Daarnaast heeft Zetten in WO II een rol gespeeld bij de Slag om Arnhem. De 101ste Amerikaanse Airborne Divisie was er gelegerd en in 1944 is er hevig gevochten in Zetten en omgeving. In het museum Verpleging en Verzorging is nog een eenvoudig oorlogsmonument dat herinnert aan die tijd.

LingeLinks

Zetten
11°
lichte motregen
Luchtvochtigheid: 100%
Windkracht: 6m/s ZW
Max 12 • Min 11
Ad